søndag 1. juli 2012

Aurorasommerfugl - Anthocharis cardaminesNorsk: Aurorasommerfugl    Engelsk: Orange Tip    Latin: Anthocharis cardamines

Sted: Ved Glomma rett syd for Skarnes, Hedmark

Aurorasommerfuglen er den hvor hannen har de flotte, hvite vingene med oransje tupper. Hunnens vinger er litt annerledes, de er mørke grå der ytterst. Dette er en av de jeg har vært som mest ivrig etter å få bilde av, men resultater har uteblitt så langt.   De er langt fra sjelden på disse kanter, men den er bare ganske sky av seg.  Det går gjerne lang tid mellom hver gang de slår seg ned noe sted, og når det først skjer så klapper de gjerne vingene sammen umiddelbart.

I går fikk jeg om sider disse med i samlingen.  Faktisk fikk jeg fikk knipset ett eksemplar av hvert kjønn, skjønt begge bare med sammenfoldede vinger.  Den oransje fargen er så vidt synlig ytterst bak på vingen til hannen.  Staselige er de likevel, begge to, men en må si de er godt kamuflerte når de sitter slik mellom gress og blomster.


Vingespenn 31 - 50 mm.


5 kommentarer:

Gunnar Hustad sa...

Flott sommerfugl, og snakk om kamuflasjefarger ... :)

Stare Ström sa...

Vilka fina fjärilsbilder du har, allihop! Krävs mycket tålamod!

NatureFootstep sa...

hannen har jag bilder på, men inte honan. De är svåra de här. Vackert foto.

Rune sa...

Mange takk for hyggelige kommentarer, Gunnar, Stare og Nature Footstep! Glad for å høre at også andre ser denne sommerfuglen som en spesiell utfordring i fotosammenheng. God fotosommer videre til dere!

Anonym sa...

Flotte bilder, interessante farger! Hadde vær flott m en aurorasommerfugl m utspente vinger. , få se den fra andre siden.
Får glede meg til neste sommer...Kirsten